Mojca Kurent

Pozitivni učinki masaže za otroke

Z masažo se dojenčki zelo sprostijo. Pomembno je, da masirate pravilno.
Mojca Kurent na svoji spletni strani www.masazadojencka.si ponuja veliko nasvetov, kako masažo za dojenčke pravilno izvajati, poleg tega pa najdete veliko nasvetov za nosečnice, mamice po porodu, o telovadbi mamic z otroci, uvajanju goste hrane in še čem.

Odgovarja na najbolj pogosta vprašanja:

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA MASIRAMO OTROKA KMALU PO ROJSTVU?

Novorojenčka naj bi masirali redno od rojstva naprej z namenom, da mu podarimo izgubljen položaj in dotik maternice. To intenzivno dotikanje kože je hrana za dušo in daje novorojenčku občutek, da je ljubljen.

DO KATERE STAROSTI LAHKO MASIRAM OTROKA?

Če je le možno, začnite masirati kmalu po rojstvu. Masaža naj do dnevna. Kasneje, po 7. mesecu pustite, da otrok odloči, če se še pusti masirati oz. masirajte le delno. Nekateri otroci se masirajo tudi do 16. meseca. Nato pride do obdobja, v katerem otrok ne želi biti masiran, v tem času lahko masiramo podplate med otrokovim spanjem, po tretjem letu pa zagotovo večina zopet želi dotika, ki ga je doživljal kot dojenček in takrat je vredno spet začeti. Redna masaža stopal npr. vpliva na delovanje imunskega sistema in pripomore k boljšemu zdravju in manjši obolevnosti.

NA KAJ MORAM PAZITI, PREDEN ZAČNEM MASAŽO?

Bodite pozorni na to, da pripravite vsa pomožna sredstva, predno otroka slečete. Poskrbite za primerno temperaturo in ker masažo izvajate na tleh, pazite, da ni prepiha. Vaše roke naj bodo tople, prav tako olje. Da se z otrokom pomirita, nekajkrat vdihnite in izdihnite. To vam pripomore do ravnovesja in sproščenosti, da lahko v dotiku z otrokom popolnoma uživate.

Za občuteno masažo ne potrebujete sveč, glasbe, aroma kapljic, saj ti dodatni dražljaji otroka motijo.Otrok potrebuje vaš lasten vonj, vaš glas in tople, ljubeče roke.

Med časom, ko masirate, izključite vse telefone in se ne pustite motiti od zvonjenja pri vratih.

Več si preberite na spletni strani www.masazadojencka.si.

Podobni članki:
Predstavitev masaže za dojenčke
Porodna zgodba-Ko si se rodila
NAJLEPŠA PRIPOVED
 

Podobné příspěvky: