Otroška kolesa in poganjalčki

Še pomnite svojega otroštva, kako želeli ste si kolo? Verjetno je to ena prvih največjih želja vsakega otroka. Imeti svoje kolo, boljše kot njegov prijatelj ali sosed. Velikokrat otroci prejmejo kolo za darilo od svojih staršev ali znancev in so nad njim nadvse navdušeni, saj se bodo naučili kolesariti in bodo dneve lahko preživljali z prijatelji, ki imajo kolesa in se vsak dan igrajo skupaj. Nekateri otroci pred pravim kolesom prejmejo poganjalčke, ki so odlični za ravnotežje in druge zmogljivosti, ki jih bodo kasneje potrebovali za kolo. Pri poganjalčku, se je potrebno poganjati in dvigniti noge, da se ta sploh pelje in tukaj je ta prednost. Ko otrok dvigne noge potrebuje ravnotežje, kar mu omogoči premikanje kolesa. Če pa se želi ustaviti pa mora dati noge na tla, ravno tako kot pri kolesu. Zato starši veliko raje na začetku kupijo poganjalčke, kot pa kolo z pomožnimi kolesi, ki lahko kasneje povzročajo težave, ker se otrok hitro navadi na njih.

Otroška kolesa in oprema

Ko otroku kupite kolo je dobro, da razmišljate tudi o nakupu opreme zanj, saj je zelo pomembna za njegovo varnost. Vsi vemo, da so padci v življenju prisotni, ko se učimo voziti kolo in da v najslabšem primeru pride tudi do hudih poškodb. To lahko preprečimo, če otroku kupimo pravilno opremo za kolesarjenje. To so čelada in ščitniki za kolena, komolce in dlani. To so deli telesa, ki se ob padcu z kolesa največkrat poškodujejo, še posebej pri začetnikih. Brez ustrezne kolesarske čelade pa vaš otrok ne bo mogel opravljati kolesarskega izpita, ker je ta do 14 leta obvezna.

Otroška kolesa različnih vrst

Ko se opravimo po nakupih, da bi svojemu malčku kupili kolo, smo lahko velikokrat v dilemi, kajti dan danes je izbira precej velika in velikokrat se ne moremo odločiti kaj bi kupili. Otroška kolesa so različnih barv, različnih poslikav, okraskov in oblik, predvsem pa z lahkoto ločimo kolesa za punčko in kolesa za fantke, saj se po barvah in poslikavi risanih junakov na njih precej razlikujejo. V večini pa je izbira kolesa želja otrok. Najbolj pomembno je, da si izberejo kar jim je všeč in si ga želijo, le tako bodo popolnoma zadovoljni in posledično bo bodo zadovoljni tudi starši, ker so svojemu malčku ob posebni priložnosti kupili nekaj kar mu je všeč.

Podobné příspěvky: