Vozički za dojenčke

Nosečnice pogosto že na samem začetku nosečnosti spremljajo mimoidoče mamice, ki se sprehajajo z vozički za dojenčke in razmišljajo o tem, kakšne bodo imele same. Nekatera dekleta imajo idejo o tem, kakšni morajo biti vozički za dojenčke v glavi že mnogo prej kot dejansko pride do tega, ki se pa velikokrat podre, ko ugotovijo, na kaj vse je treba biti pozoren.
Vsekakor morajo biti vozički za dojenčke (http://www.otroskivozicek.com/vozicki-za-dojencke/) praktični. Kaj to pomeni? Udobni in prostorni za dojenčke, vodljivi, priročni in praktični za tiste, ki bodo vozičke vozili (predvsem mame), hkrati pa dovolj veliki ali mali, da ji spravimo v svoj avtomobil. Velikokrat si par – bodoči starši – med vsemi vozički za dojenčke izbere favorita, pa ga zaradi velikosti in enormnosti ne spravijo v svoj prtljažnik, saj so danes moderni vozički za dojenčke veliki, a ne samo, ko so razstavljeni in postavljeni v uporabo, pač pa tudi sestavljeni.
Vozički za dojenčke so v večini sestavljeni iz ogrodja, na katerega lahko kasneje damo športni del in košaro, ki se uporablja za novorojenčke. Košare so priročne, saj dojenčke zaščitijo pred vdorom vetra, mraza in sonca ter jim dajo občutek varnosti, saj so vseeno majhne in jih lahko obložimo tako, da se počutijo kot v trebuščku. Košare so lahko trde ali mehke in v večini prenosljive, da lahko otroka prenesemo, če spi. Nekateri vozički omogočajo popoln naklon v legi in pri teh vozičkih za dojenčke načeloma starši ne potrebujejo košare. Poleg vozičkov za dojenčke starši v večini kupijo še lupinico oz. prvi avto sedež za dojenčka, ki je kompatibilen z vozičkom in si lahko kdaj pomagajo tudi tako.

Poleg te osnovne opreme ima veliko vozičkov za dojenčke še dodatno opremo, ki izboljša praktičnost in estetskost samih vozičkov. Vsekakor starši potrebujejo tudi torbo za dojenčkovo opremo in ob predpostavljanju, da je ta vedno z njimi, si velikokrat izberejo takšno, kot je voziček in je vse v stilu. Treba je pomisliti tudi na različne vremenske nevšečnosti in neprilike. S senčnikom za vozičke lahko zastremo neprijetno vdiranje sonca in tako zaščitimo dojenčke in otroke pred opeklinami. Vozički za dojenčke imajo v večini tudi prevleko za košaro in odejo/prevleko, da bo dojenčku toplo, ko bo malo hladneje.
Starši imajo kar nekaj dela, da izberejo med vsemi vozički za dojenčke tistega pravega. Ob tem je treba velikokrat gledati tudi na ceno in izbor se kmalu zoži. Otroška podjetja so ugotovila, kje so šibke točke staršev in s pravilnimi pristopi znajo dodobra izkoristiti marketinške poteze. Nakup vozička je vsekakor treba premišljeno načrtovati in se zavedati, da ga uporabljamo vsaj leto, če ne več in v večini so v uporabi še pri sorojencih.

Podobné příspěvky: