Zobne luske pomagajo odpravljati številne težave

Zobne luske neredko imenujemo tudi keramične luske. Narejene so po meri, tanke in v barvah zob. Njihov namen je učinkovito pokriti sprednjo površino zob – za izboljšanje njihovega videza. Izdelane so iz porcelana, ki odraža lastnosti naravnih zob. Takšen material je izjemno dobro odporen tudi na madeže. Luskam lahko spreminjamo njihovo barvo, velikost – dolžino in širino.

Il concetto esotico è nato in India migliaia di anni fa. Le radici Tantra portano all’induismo. In effetti, Tantra è una pratica spirituale, cioè la meditazione, lavorando con respirazione, consapevolezza e comunicazioni con te, tadalafil generico senza ricetta il mondo e il partner. Skobet, sì? Senza significato. Tantra esamina ogni aspetto dell’esperienza umana, incluso il sesso, come potenziale per lo sviluppo personale. Per un tantrice, la vita è un sacco di opportunità per esplorare te stesso. Qualsiasi lavoro semplice – c’è, bevi, respirare, ballare, fare l’amore – se non lo fai sulla macchina, ma con tutta immersione, porta piacere.

Zobne luske so še posebej dobrodošla rešitev pri obarvanih zobeh, obrabljenih zobeh, poškodovanih ali zlomljenih, nepravilno poravnanih, neenakomerno razporejenih, nepravilno oblikovanem zobovju, ne nazadnje so odlična rešitev za odpravljanje razmaka med zobmi.

Največje prednosti lusk za zobe

Zobne luske uporabnikom ponujajo številne prednosti. Zagotovo pa se najbolje odlikujejo po tem, da zagotovijo naraven videz zob. Prav tako so dobro odporne proti madežem, lahko spreminjajo barvo ter obliko zoba. Dobra plat je tudi ta, da luske zahtevajo le minimalen poseg za pripravo površine. Kljub vsemu nudijo zelo močno ter visoko estetsko rešitev.

Zobne luske so še posebej dobrodošla rešitev pri nepravilno poravnanih zobeh

In kakšna je njihova življenjska doba? Prav vsaka terapija je individualna ter tako povsem prilagojena posamezniku – njegovemu stanju v ustni votlini. Na življenjsko dobo zobnih lusk v največji meri vpliva kar uporabnik sam. Če ima uporabnik le malo nezdravih navad ali pa nič, je doba zobnih lusk zato lahko bistveno daljša. Poleg tega se ne sme pozabiti niti na redne preglede ter na čim boljšo ustno higieno.

Kolikšna je cena zobnih lusk

S pomočjo zobnih lusk si torej lahko v zelo kratkem času izboljšate izgled svojih zob oziroma odpravite estetske pomanjkljivosti. Luske so izdelane iz porcelana, zato se pogosto imenujejo tudi porcelanaste luske. Zobotehnični laboratoriji jih ročno proizvajajo po meri – za vsakega pacienta posebej.

Cena za zobne luske se giblje okoli 1000 evrov, in sicer za komplet 3 ter 1500 evrov za komplet 5 lusk, ki so izdelane po meri pacienta. Za nameščanje lusk pa boste pri zasebnem zobozdravniku odšteli še okoli 300 do 600 evrov. Pred odločitvijo za zobne luske pa morate dobro vedeti, ali bodo za odpravo vaših težav zadostovale že samo luske. Zavedati se je treba, da porcelanaste luske za zobe niso primerna rešitev za odpravljanje bolezenskih stanj zob in dlesni.

Na življenjsko dobo zobnih lusk v največji meri vpliva kar uporabnik sam.

Neopazen brezžični ortodontski aparat

Ste že slišali za nevidni zobni aparat Invisalign? Ortodontska terapija s tovrstnim aparatom je učinkovita, estetska, povsem neboleča. Končni rezultat zdravljenja je znan že vnaprej, prav tako so vnaprej znani tudi stroški terapije. Tovrstni zobni aparat omogoča virtualno načrtovanje različnih terapij, s pomočjo posebne aplikacije lahko kar sami spremljate napredek terapije.

Aparat Invisalign je torej prozoren in skorajda povsem neopazen. Je snemljiv, za razliko od klasičnega ortodontskega aparata pa takšen zobni aparat lahko kadar koli in kjer koli snamete iz ust. To vam močno olajša hranjenje, ne nazadnje tudi ustno higieno. Obiski pri ortodontu so bistveno preprostejši, krajši ter redkejši. Aparat je povsem udoben. Deluje brez kovinskih žic in bracketov, zato ni prisotnih nikakršnih ostrih robov.

Preberite tudi naslednji članek: Zakaj najpogosteje prihaja do vnetja dlesni

Za zobe moramo kar se da temeljito poskrbeti. Zagotovo veliko storimo že s tem, da si jih redno in pravilno umivamo oziroma negujemo. Na žalost pa ljudje zobozdravnika obiščemo šele, ko nas zob že pošteno boli oziroma se pojavijo kakšne druge težave, kot je na primer vnetje dlesni.

Opornice nevidnega zobnega aparata so enako učinkovite kot klasični zobni aparati

Lahko trdimo, da je Invisalign veno bolj priljubljen način ortodontskega zdravljenja. Je skorajda neviden, pacient namesto zvezdic nosi prozorne folije, ki so praktično nevidne. Žvečenje hrane ter čiščenje zob je veliko preprostejše. Ključno pa je, da je tovrstni zobni aparat povsem enako učinkovit kot klasični zobni aparati.

Lahko trdimo, da je Invisalign veno bolj priljubljen način ortodontskega zdravljenja.

Invisalign lahko reši marsikateri ortodontsko težavo – od napačnega ugriza do neprimerne razporeditve zob. Zobje se iz tedna v teden s pomočjo menjavanja folij bolj prilagajajo obliki folije ter tako v relativno kratkem času pridejo na želeno mesto. Vemo, da je nošenje aparata zlasti neprijetno za vse tiste osebe, ki se veliko smejijo ali govorijo. V primeru nevidnega zobnega aparata jih to nikakor ne sme skrbeti. Invisalign namreč ponuja zelo preprosto rešitev – nevidni zobni aparat, ki ga ljudje sploh ne opazijo. Uporabnik pa se z njim počuti povsem samozavestno, prijetno in udobno.

Nespremenjeno prehranjevanje v času nošenja aparata za zobe

Če se boste na primer odločili za klasičen zobni aparat, bo seznam nezaželene hrane kar precej dolg. To pomeni nič oreščkov, jabolk, korenja, bombonov, pokovke ali česa podobnega. Invisalign zobni aparati takšne omejitve odpravlja. Aparat si med prehranjevanjem namreč preprosto in hitro lahko snamete, nato pa uživate v svoji najljubši hrani. Ko si temeljito umijete zobe, aparat lahko hitro in povsem preprosto vstavite nazaj na svoje mesto.

Ključna prednost, ki vam jo ponuja tovrstni nevidni zobni aparat, je tudi ta, da se hitreje in lažje čisti. Aparat je namreč snemljiv, sama folija pa se menja na dva do tri tedne.

Preberite si še naslednji članek: Zaupanja vreden okulist v Ljubljani

Ustreznost nošenja očal ali leč presoja okulist na podlagi okulističnega pregleda. 

Podobné příspěvky: