Bazeni za otroke

Sproščena vodna zabava za vso družino

Če imate doma mlajše otroke, je načrtovanje počitnic še toliko zahtevnejše. Izbrati je treba lokacijo, ki bo ustrezala tako vam kot vašim malčkom. Poleti najraje odidete na morje ali kam ob jezero, pozimi pa so skupaj z malčki ob vodi lahko uživate v termah. Bazeni za otroke so na voljo v toplicah, a izbira še zdaleč ni povsod enaka.

Nekateri ponudniki storitev v termah vas razveseljujejo s posebnimi animacijami, ki so posebej dobrodošle za otroke. Med drugim pa jim je omogočeno tudi to, da se v termah naučijo plavati.

Aktivnosti za najmlajše goste v toplicah

Bazeni za otroke še zdaleč niso edina atrakcija, ki jo lahko ponudijo terme. Na voljo so še druge. Nekatere toplice skorajda na vsakem koraku ponujajo nekaj za malčke.

Terme v bazenih za otroke ponujajo tudi tečaje plavanja

Priznane slovenske toplice nudijo vsakodnevne otroške animacije, kjer izkušeni in strokovno podkovani animatorji poskrbijo za izjemno zanimive aktivnosti v bazenih pa tudi izven njih. Pri animiranju si pomagajo s sodobno zasnovanimi gibalnimi pripomočki.

Otrokov prvi stik s termalno vodo

Znano je, kako zelo koristna in zdrava je termalna voda, in to ne zgolj za odrasle osebe, temveč tudi za malčke. Otroški bazeni napolnjeni s termalno vodo poskrbijo, da malčki povsem brezskrbno čofotako po njej in tako doživljajo svoj prvi stik z zdravilno vodo.

Termalna voda je zdrava za odrasče in prav tako za otroke

Nekoliko večjim otrokom so namenjeni tudi notranji in zunanji rekreacijsko-masažni bazeni. Prav tako je na voljo veliko vodno zabavišče. Eno do glavnih atrakcij, s katerimi se ponašajo otroški bazeni v termah, pa so zagotovo tudi tobogani. Na voljo so tako zunanji kot notranji tobogani.

Zabava za otroke zunaj toplic

Slovenske toplice poskrbijo tudi za otroško zabavo, ki poteka zunaj kompleksa, kjer se nahajajo otroški bazeni. Malčkom je na primer na voljo Grajska trdnjava s kompleksom ekološko zasnovanih igral, ki so do otrok in okolja na sploh zelo prijazna. Z njihovo pomočjo otroci lahko dobro krepijo svoje motorične spretnosti. Trdnjava se nahaja na samem robu zdraviliščnega parka.

V termah pa starši lahko rezervirajo tudi celodnevno varstvo svojih otrok. V varstvo so vključene številne koristne aktivnosti. To so na primer igre v vodi, telovadnici, v naravi.

Thermana Laško kot najboljša izbira za družinsko počitnikovanje

Thermana Laško je znana skorajda vsem, saj slovi kot eno od najboljših izbir za počitnikovanje v toplicah pri nas. Tja se lahko odpravite sami, v dvoje, s prijatelji, sodelavci ali pa s svojo družino. Še posebej je počitnikovanje v teh toplicah prijetno, če se odpravite z družino, ki vključuje mlajše otroke.

Družinske počitnice v termah Thermana Laško

V Thermani Laško torej odlično ne poskrbijo zgolj za odrasle in starejše ljudi, temveč tudi za malčke in mladostnike. Toplice so opremljene s številnimi otroškimi bazeni, za piko na i poskrbijo tudi tobogani.

Na plavalni tečaj v terme

Thermana Laško je med drugim poznana po tem, da za malčke ponuja tudi plavalni tečaj. To pomeni, da se lahko vaš otrok v toplicah pod okriljem izkušenega strokovnjaka nauči izvrstno plavati.

Učenje plavanja pri otrocih začetnikih v Thermani Laško želijo čim bolje povezati tudi z najrazličnejšimi vodnimi igrami. Menijo, da na takšen način malčki lahko pridobijo še več motivacije, da dobro usvojijo tehnike plavanja. Plavalni tečaj za otroke praviloma poteka v otroškem vodnem zabavišču ali pa v valovnem bazenu. V tem se sam nivo vode postopoma zvišuje.

Thermana Laško omogoča, da se lahko vaš otrok nauči potapljanja glave v vodi, gledanja pod vodo, lebdenja na trebuhu, drsenja na vodi, gibanja nog in rok prsno in še drugih številnih spretnosti.

Vadba za dojenčke v toplicah

V Thermani Laško ne poskrbijo zgolj za nekoliko starejše malčke, temveč tudi za najmlajše, torej za dojenčke. Posebej zanje je namenjena vadba v vodi. Znano je, da je povezovanje otroka z vodo in s plavanjem v najzgodnejšem obdobju življenja zanj izjemno pomembno. Sistematična vadba namreč omogoča razvojni napredek malčka, prav tako pa mu omogoči zabavo in čofotanje po prijetno ogreti vodi.

V termah za otroke na voljo tudi joga

Ko preverjate ponudbo toplic, lahko hitro ugotovite, da je Thermana Laško res nekaj posebnega. Predvsem veliko aktivnosti nudi najmlajšim. Tem je na voljo celo posebna oblika joge.

V termah pri jogi lahko otroci skozi samo igro in pravljice spoznavaj osnove joge in najrazličnejše položaje v jogi. Na sploh ima lahko joga na malčke zelo veliko pozitivnih učinkov, ker jim pomaga pri napornih šolskih obveznostih pa tudi kasneje v njihovem življenju.

Podobné příspěvky: