Kako boste izbrali dojenčkovo sobo

Sobe za dojenčke

Menimo, da je sobe za dojenčke najtežje opremiti, kaj pa vi pravite na to?

Problem je samo v tem, da se starši večkrat ne morejo odločiti kakšno barvo ali model sobe za dojenčke bi želeli. Ko boste tudi sami izbirali dojenčkovo sobo, naj bo vaše primarno vodilo varnost! Pohištvo v tem primeru ni nujno prilagojeno otroku, bolj bistveno je, da bo enostavno za čiščenje in, da boste imeli dovolj prostora za shranjevanje oblekic, plenic ter otroške kozmetike. V kolikor vam primanjkuje prostora za vso potrebno opremo, potem bodite iznajdljivi in izkoristite, na primer, vrh omare za shranjevanje predmetov katere redko uporabljate.


Katera je obvezna oprema sobe za dojenčke?

PREVIJALNA MIZA je kos pohištva, ki v sobi za dojenčke enostavno ne sme manjkati! Dnevno boste vašemu dojenčku zamenjali ogromno število plenic, zato izberite mizo, ki bi ustrezala vaši višini. V kolikor je mogoče, si izberite tako, kjer boste lahko imeli večino stvari na dosegu roke in se vam ne bo potrebno sklanjati. Ker je večina otrok med previjanjem nemirna, se zvijajo in brcajo, je nevarnost, da padejo z mize. Zaradi tega poskrbite za varnost otroka in kupite previjalno mizo, ki ima dvignjene stranice.

KOŠ ZA PLENICE naj ima pokrov! Tako boste preprečili, da bi se vonjave širile po sobi in stanovanju. V primeru, da boste koše večkrat uporabljali, potem si osmislite malce večjega.

PRIPOMOČKI kot so luči in svetilke, morajo biti prisotne v sobi in sicer s šibkejšimi žarnicami. Te vam bodo omogočile, da boste ponoči preverili kako je z dojenčkom. Prav tako boste potrebovali tudi sobni termometer za nadziranje sobne temperature, katera ne sme pasti pod 18°C. V sobi pa je, verjeli ali ne, tudi izjemno priporočljivo imeti čimveč prostora in pripomočkov za shranjevanje. Rojstvo otroka pomeni tudi kopičenje raznoraznih stvari, katere pa je potrebno shraiti.

POSTELJICA naj ne bo rabljena ampak nova. To vam svetujemo iz preprostega razloga – nikoli ne veste kdo je posteljo uporabljal in kaj se je dogajalo z njo. V kolikor se že odločite za posteljo nekoga, ki ga poznate, potem obvezno zamenjajte vzmetnico! Otroci so veliko bolj občutljivi na razne bacile in podobno. Posteljica mora biti stabilna, nositi mora certifikat kakovosti, kateri posledično zagotavlja tudi varnost. Naj bo brez osrtrih robov, palice na ograji pa naj bodo primerno medsebojno oddaljene. V kolikor je mogoče, kupite posteljico na kateri lahko znižate ograjico, saj boste tako lažje otroka polagali vanjo in dvigovali iz nje. Vzmetnice postelje naj bodo iz naravnih vlaken in po možnosti hipoalergenske.

GUGALNIK sicer ni nujna oprema, je pa vsekakor odlična pomoč pri dojenju. Vam predstavlja določeno oporo, otroka pa bo rahlo pozibavanje pomirilo in uspavalo.

Omenili smo samo tiste najpogostejše in najpomembnejše stvari brez katerih sobe za dojenčke enostavno ne morejo funkcionirati. V kolikor še kaj dodate ni nič narobe, pomembno je le, da vsi predmeti in pohištvo, otroku zagotavljajo varnost!

Podobné příspěvky: