Prehransko dopolnilo Fertility iz Vitanovala

Neplodnost je ena izmed največjih težav parov v modernem svetu. Približno 15% vseh poročenih ljudi je neplodnih. Klasifikacija neplodnosti je ta, da par ne more spočeti otroka v obdobju enega leta ali več. V več kot tretjini teh primerov, pa je moški neploden. Do tega doprispeva v večini primerov slaba prehrana, ki zniža proizvodnjo sperme in njeno kvaliteto. Problemi pa tudi nastanejo zaradi stresa, bolezni, kroničnih bolezni, ter načina življenja. V veliki večini pa je za to odgovorna slaba oziroma neprimerna prehrana. Fertility iz Vitanovala pa je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ključne sestavine, ki jih telo potrebuje za proizvodnjo kvalitetne sperme.

Pomembnih hranil v hrani pogosto ni 

Veliko ljudi, ko se odloči, da bodo zdravo jedli, se samo izogiba določeni hrani. Pozornosti pa ne dajejo hrani, ki bi jo morali uživati. Tako pogosto izpustijo pomembna hranila in vitamine, kot so:

 • Vitamin A
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Cink
 • Aminokisline
Prehranska dopolnila Vitanoval pa so posebej zasnovana, da pri zaužitju nahranijo telo s ključnimi elementi

Telo pa nujno potrebuje zgoraj omenjena hranila in vitamine, da deluje pravilno. Prehranska dopolnila Vitanoval pa so posebej zasnovana, da pri zaužitju nahranijo telo s ključnimi elementi, ki so pomembni za proizvodnje sperme in drugih procesov, ki so povezani s plodnostjo.

Cink je pomemben mikroelement za proizvodnjo sperme

Človeško telo je zmožno proizvesti različna hranila iz hrane, ki jo vsakodnevno zaužijemo. Ne more pa proizvesti cinka. Tega moramo pridobiti iz hrane ali prehranskih dopolnil.  

Cink je izredno pomembno hranilo, ki ga telo potrebuje za:

 • Pravilno delovanje imunskega sistema
 • Celjenje ran
 • Ustvarjanje molekul DNA
 • Razvoj in rast

Moška neplodnost pa je zelo pogosta, če telesu primanjkuje cinka. Tako so simptomi prenizkega nivoja cinka pri moških sledeči:

 • Nizek nivo testosterona
 • Manjša želja po spolnosti
 • Erektilna disfunkcija
 • Manjša količina spermijev
 • Slaba mobilnost spermijev

Tako je cink vključen v prehransko dopolnilo Fertility iz Vitanovala, saj pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje testosterona, kot tudi omogoča normalno zorenje spermijev.

Preberite si še naslednji članek: Karakteristika oseb z bipolarno motnjo

Bipolarna motnja je bolezen dveh obrazov. Star izraz zanjo pa je manična depresija. Gre za posebno vrsto psihiatrične motnje.

Tako je cink vključen v prehransko dopolnilo Fertility iz Vitanovala

Selen je ključen za plodnost moškega

Selen je mikroelement, ki je prisoten v majhnih količinah v različnih vrstah hrane. Obstaja v organski in neorganski obliki. Obe vrsti pa sta zelo pomembni za telo, saj ga nujno potrebuje za proizvodnjo celic sperme. Omenjen mineral lahko najdemo v različni hrani:

 • Oreščki
 • Morska hrana
 • Organsko meso
 • Kosmiči
 • Mlečni izdelki
 • Jajca

Selen tudi ščiti spermo pred prostimi radikali. Tamu je tako, saj so vse celice v telesu izpostavljene oksidaciji. To je tudi razlog, da selen štejemo pod antioksidante, ki prepreči poškodbe celic sperme. Fertility iz Vitanovala pa ravno zato vsebuje tudi omenjen mineral v dokaj veliki količini. 

Prehranska dopolnila Vitanoval vsebujejo pomembne aminokisline

Aminokisline so znane tudi kot gradniki beljakovin. To so spojine, ki jih telo potrebuje za gradnjo beljakovin in optimalno proizvodnjo hormonov.

Aminokisline so sestavljene iz dušika, ogljika, kisika in vodika, ki so pomešani z mnogimi drugimi elementi. Človeško telo potrebuje približno 20 različnih aminokislin, da deluje optimalno. Potrebne so za ohranjanje optimalnega zdravja, moči imunskega sistema in plodnosti.

Fertility iz Vitanovala je izredno bogat prehranski dodatek

Večino aminokislin pa lahko najdemo v mesu in jajcih. Ko jih zaužijemo, jih telo uporabi za grajenje mišic in regulacijo imunskega sistema.

V prehranskem dopolnilu Vitanoval se nahaja L-arginin aminokislina. Enako pomembna je za moško, kot tudi žensko plodnost. Pri moških ojača erekcijo in poveča obtok krvi do penisa.

Pri ženskah pa poveča obtok krvi okoli genitalij, maternice in jajčnikov. Tako dobijo ključni organi več krvi, ki je obogatena s kisikom. To pa poveča možnost zanositve.

Koencim Q10 je za plodnost nujno potreben antioksidant 

V zadnjih letih vedno več pozornosti dobiva antioksidant koencim Q10. To je hranilo, ki je ključno za plodnost moških in žensk. Igra pomembno vlogo pri proizvodnji energije v celicah. S staranjem pa ga izgubljamo, kar se opazi v nizkih nivojih energije, kot tudi manjšo željo po spolnosti.

Moška sperma potrebuje približno en mesec da dozori. Med tem časom pa je izpostavljena raznim nevarnostim, kot so prosti radikali, ki poškodujejo in uničijo celično strukturo sperme. To pa lahko tudi povzroči poškodbe DNK kode, kar popači prenos genetičnih informacij v njej.

Koencim Q10 je močan antioksidant, ki varuje celice sperme pred škodo, ki jo lahko povzročijo prosti radikali. Poleg tega pa izboljša mobilnost in gostoto spermijev. To pa močno poveča možnost oploditve jajčeca.

Fertility iz Vitanovala je izredno bogat prehranski dodatek, ki vsebuje vse zgoraj omenjene aminokisline, mikroelemente, antioksidante in vitamine. Na spletni strani www.vitanoval.com lahko zasledimo omenjeno dopolnilo v različici za moške in ženske.

Podobné příspěvky: