Otroški vozički za dolge poletne sprehode

Bliža se poletje in čas je, da se skupaj z vašim malčkom začnete več gibati na svežem zraku. Če je vaš otrok še tako majhen, da še ne zna hoditi, ali pa dela šele prve obotavljajoče korake ter se hitro utrudi, boste za sprehod z njim potrebovali ustrezen voziček. Otroški vozički niso le prevozno sredstvo za otroka, ampak boste vanj lahko naložili tudi vso opremo, dodatna oblačila, hrano, pijačo in igrače, torej vse, kar potrebujete. Tako boste brezskrbno uživali na dolgem sprehodu ob morju, v parku ali kje v naravi. Prav zato je pomembno, da ima vaš izbrani voziček dovolj velike predale za vse, kar boste tovorili s sabo. Ne smete pozabiti, da boste nanj najbrž naložili tudi dodatna oblačila in potrebščine zase in ne le za otroka, predvsem pa poleti ne smete pozabiti na pijačo.

Raje jo s seboj na dolg poletni sprehod z vozičkom vzemite več kot pa premalo. Ker malček na poti potrebuje marsikaj, se bo teža vozička hitro povečala, zato že pred nakupom preverite njegovo težo in premislite, če ne bi raje izbrali lažjega modela, saj boste tako z njim raje hodili na sprehode tudi, ko bo vaš dojenček že malo večji in seveda tudi težji. Izberite tak voziček, s katerim boste z lahkoto zvozili tudi kakšen klanec in se ne boste preveč utrudili. Najboljši otroški vozički so tisti, ki rastejo skupaj z otrokom, so narejeni iz kvalitetnih materialov, ki so praktično neuničljivi, predvsem pa so za otroka udobni in varni, za starše pa lahko vodljivi.

Koleščka, ki se zatikajo, ali ročaj vozička, ki drsi, vas bodo jezili že na kratkem sprehodu, na daljši poti z vašim malčkom pa vam lahko pokvarijo ves užitek, saj se boste morali nenehno ukvarjati z vozičkom, namesto da bi se posvetili otroku in sebi. Ker je poleti rado vroče in so sončni žarki lahko hitro premočni za nežno in občutljivo otroško kožo, izberite poti, ki niso neposredno izpostavljene soncu, ampak se boste lahko med sprehodom ustavili in odpočili v senci drevesa ali se ustavili na sladoledu in kavi. Ustrezno zaščito pred soncem pa mora nuditi tudi voziček, na katerega lahko namestite tudi dodaten senčnik. Kljub temu da je poleti največkrat toplo in suho vreme, pa ne pozabite, da vas lahko kadar koli preseneti tudi poletna ploha ali nevihta, zato morate poskrbeti tudi za ustrezno nepremočljivo zaščito pred morebitnimi dežnimi kapljami.

Pri nakupu vozička za vašega malčka pa nikakor ne pozabite tudi nase! Če se vam zdi, da boste s pomočjo vozička trenirali roke ali z njim celo tekli in ga uporabljali namesto fitnes naprave, je to vsekakor super, nikakor pa ni fino, če je ročaj vozička prenizko in se mora oseba, ki ga vozi nenehno sklanjati, kar za hrbtenico nikakor ni prijetno niti zdravo. Izberite tak voziček, ki je nastavljiv po višini, saj bo to najboljša naložba tudi v vaše zdravje in zadovoljstvo. Ob zadovoljnih in srečnih starših pa se bo tudi vaš malčke v novem vozičku odlično počutil.

Podobné příspěvky: