Kompresijske nogavice za nosečnice

Kompresijske nogavice za nosečnice

Dejstvo je, da je nosečnost eden od dejavnikov, ki vplivajo na vensko popuščanje. V času nosečnosti se zato pogosto priporoča nositi kompresijske nogavice. Zaradi dodatne mase dojenčka pa tudi zaradi hormonskih sprememb namreč prihaja do precej večje obremenitve samega ožilja.

Izjemno učinkoviti način za preprečevanje nastanka bolezenskih stanj na venah so torej tudi kompresijske nogavice za nosečnice. Kupite pa jih lahko na primer v prodajalni Medigo. Njihova ponudba je na voljo tudi na spletu.

Preventivne hlačne kompresijske nogavice za noseče ženske

V prodajalni Medigo so na voljo preventivne hlačne nogavice s kompresijo, ki so posebej zasnovane za noseče ženske. Izbirate lahko med več različnimi tipi. Nosečnice z uporabo takšnega medicinskega pripomočka lahko na izjemno učinkovit način zmanjšujejo obremenitev žil, ki nastane zaradi dodatne mase dojenčka ter zaradi hormonskih sprememb. Slednje pa na ožilje nosečnice vplivajo od začetka nosečnosti dalje.

Hlačne nogavice s kompresijo za noseče ženske lahko na izjemno učinkovit način zmanjšujejo obremenitev žil, ki nastane zaradi dodatne mase dojenčka ter zaradi hormonskih sprememb.

Takšne nogavice za nosečnice učinkovito pomagajo pri cirkulaciji krvi tako, da potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu. Nogavica najmočneje stisne pri gležnju. Kompresija nato postopoma popušča proti vrhu noge. Za postopno kompresijo je značilno, da lahko narekuje ustvarjanje bistveno boljšega venskega pritiska. Slednji spodbuja cirkulacijo. Posledično se učinkovito preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu v stoječem ali sedečem položaju.

Na kakšen način naj nosečnica obuje kompresijsko nogavico?

Obuvanje nosečniške nogavice s kompresijo mora potekati v več korakih. Najprej mora nosečnica nogavice položiti k prstom na nogah ter jih samo narahlo povleči z obema rokama preko stopala, dokler se dovolj dobro ne prilagodijo čez peto.

Najprej mora nosečnica kompresijske nogavice položiti k prstom na nogah ter jih samo narahlo povleči z obema rokama preko stopala, dokler se dovolj dobro ne prilagodijo čez peto.

Nato počasi nogavico čisto počasi povleče čez meča, in sicer proti zgornjemu delu noge. Pri tem mora biti tkanina povsem enakomerno razporejena. Pri hlačnih nogavicah pa je potrebno nadaljevati z vlečenjem kompresijske nosečniške nogavice čez stegno.

Sezuvanje nosečniške nogavice s kompresijo

Najprej se prime zgornji rob kompresijske nogavice, nogavica mora počasi zdrseti navzdol proti gležnju. Nato se mora pri gležnju nogavica potisniti čez peto. Šele tedaj se jo lahko primerno sezuje.

Kompresijske nogavice za nosečnice s postopno kompresijo ustvarjajo bistveno boljši venski pritisk, ki spodbuja cirkulacijo. Tako se preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu v stoječem ali sedečem položaju.

Poleg obuvanja in sezuvanja nogavice za nosečnice je pomembno tudi njihovo vzdrževanje. Hraniti jih je treba pri sobni temperaturi, stran od vseh virov toplote. Prati jih je treba ročno pri maksimalni temperaturi 40 stopinj Celzija, in to s pomočjo izjemno blagih oziroma nežnih čistilnih sredstev. Pri tem se ne sme uporabljati nikakršnih belil ali topil. Nogavice je potrebno sprati s toplo vodo in jih pri tem ne smemo ožemati. Sušiti jih je treba stran od vseh toplotnih virov, prav tako se je treba izogniti sončni svetlobi. Ne smejo se likati.

S čim vse vam lahko še postreže Medigo?

Podjetje Medigo že vrsto let skrbi za prodajo kakovostnih medicinskih pripomočkov, prav tako tudi za svetovanje in ne nazadnje za servis izdelkov. Svojim strankam omogoča 100 % varen ter kakovosten nakup najrazličnejših izdelkov za zdravje in dobro ter prijetno počutje.

Na svoji spletni strani Medigo ponuja tudi vrsto koristnih, poučnih strokovno utemeljenih člankov. Nekaterim med vami pa je tovrstni ponudnik poznan predvsem po prodaji ter po izposoji invalidskih vozičkov.

Velika opora zlasti v času bolezni ali okrevanja

Trgovina Medigo že več kot tri desetletja dobro skrbi za zdravje svojih kupcev oziroma strank.

Na najbolj koristen način pa ponudnik pomaga predvsem v času bolezni pa tudi pri okrevanju.

  • V prodajnem programu se torej nahajajo najrazličnejši medicinski pripomočki pa tudi drugi izdelki.
  • V dobro založeni Medigovi prodajalni so vam na voljo tudi visokokakovostna prehranska dopolnila, izdelki za ortopedijo in rehabilitacijo, celostni programi za nosečnice, porodnice in otroke.
  • Za svetovanje in najrazličnejše meritve pa odlično poskrbi visoko strokovni kader. Podjetje vam omogoča nakup ter izposojo izdelkov na naročilnice ZZZS.

Kaj označuje pojem medicinski pripomočki?

Medigo slovi predvsem po prodaji in izposoji vrhunskih medicinskih pripomočkov. Kaj pa pravzaprav označuje ta pojem oziroma besedna zveza?

To so vsi izdelki, ki se lahko koristno rabijo za preprečevanje, spremljanje, diagnosticiranje, zdravljenje in ne nazadnje še za lajšanje najrazličnejših vrst bolezni.

Omenjeni izdelki so povezani z različnimi okvarami, fiziološkimi procesi, invalidnostjo, anatomskimi funkcijami, z nadzorovanjem spočetja.

Izposoja Medigo medicinskega pripomočka

Določene vrste medicinskih pripomočkov lahko prejmemo ali pa si jih le izposodimo pri dobavitelju. Ta mora imeti z ZZZS sklenjeno pogodbo. Eden od dobaviteljev je tudi trgovina Medigo. Za takšne dobavitelje je značilno, da imajo na izdajnih mestih dobro vidne zelene nalepke.

Pravica do medicinskih pripomočkov, ki so potrebni za zdravljenje ali rehabilitacijo.

Zavarovana oseba pravico do medicinskega pripomočka izkazuje s pomočjo naročilnice in s kartico zdravstvenega zavarovanja. Sama izdaja pripomočka pa je pri dobavitelju evidentirana v sistemu on line.

Podobné příspěvky: