Čelade, oh te otroške čelade!

Spomladi, ko sneg skopni, je čas, da se z otroci odpravimo ven. In takrat je čas tudi za učenje vožnje s kolesom. Proces vožnje je včasih malo nevaren, sploh pri majhnih otrocih, ki še niso tako stabilni na svojem kolesu ali poganjalcu. Zato dostikrat pripravim kak članek na temo nošenja čelad. Res je, da nekateri dokazujejo, da čelade niso potrebne. Vendar sam otroku ponudim čelado, ter se tudi bolje počutim, če čelado dejansko nosi. Morda plehko, vendar delujejo otroške čelade čelade tudi za pomirjanje staršev! Morda še bolj kot ščitijo otroke, omogočajo čelade staršem malo prostora za dihanje.
Ni se vam potrebno več bati za življenje otroka, no vsaj v manjši meri. Vendar pa imajo tudi nasprotniki otroških čelad prav na svoj način. Nepravilno nameščena čelada lahko naredi več škode kot koristi! Zato si le vzemite čas in otroku kupite čelado, ki mu bo trdno stala na glavi in mu ponujala več varnosti, kot pa ga spravljala v nevarnost. Brez dvoma pa ne zanemarite samega dizajna čelade.

Ta je lahko odločilen pri tem ali bo vaš otrok sprejel čelado kot svojo in jo z veseljem nosil. S tem si boste prihranili skrbi, da bi otrok čelado snemal z glave. Celo obratno, dobro čelado otroci cello radi nosijo in se z njo ponašajo!

Podobné příspěvky: