Brezčasna, klasična in šik igrača – žirafa Sophie

Se odločate, katero igračo bi podarili vašemu malčku oziroma dojenčku ob rojstvu? Povemo vam rešitev, ki bo vas in obdarjenega otroka naravnost navdušila. Vse od leta 1961 v Franciji blizu Pariza izdelujejo vhrunsko igračo, žirafo Sophie. Zakaj je ta žirafa tako posebna? Lokalni mojster izdelavanja igrač si je domislil vrhunsko igračo, ki je narejena iz naravne gume drevesa kavčukovac. Žirafa je bila za tiste čase popolnoma drugačna od drugih igrač. Tako ostaja vse do danes. Žirafa je namreč popolnoma preprosta, vendar enostavno navdušujoča igrača za vašega malčka. Če je bila včasih žirafa Sophie prava revolucionarna igrača, je danes lahko rečemo ena izmed najbolj popularnih igrač na po celem svetu.
V petdesetih letih izdelovanja so jih prodali že več kot 30 milijonov. V Franciji, ki je rodna država žirafe na leto prodajo več žiraf, kot pa se otrok rodi. Vsekakor je to velik uspeh za tako preprosto igračko. Žirafa Sophie je zanimiva zaradi tega, ker s kontrastnimi barvami spodbuja razvoj vida, ob stiskanju pa povzroča zvok, ki razvija slušni del otroka.

 Žirafa Sophie (http://www.trg.si/zirafa-sophie) je primerna tudi za grizenje takrat, ko pričnejo rasti prvi otroški zobki. Lahko bi rekli, da je žirafa Sophie naredila pravo revolucijo v svetu igrač ter ustvarila tradicijo. Čeprav je precej preprosta, elegantna, klasična in šik, je ravno zaradi tega brezčasna in uporabna za vse otroke širom sveta.

Podobné příspěvky: